Śniadanie na dobry start
Francuzi na śniadanie jedzą rogaliki z dżemem, Brytyjczycy bekon i jajka, Włosi stawiają na małe espresso, a my zastanawiamy się jak prawidłowo przygotować śniadanie, aby dostarczyło nam jak najwięcej energii. Nie bez przyczyny mówi się: śniadanie zjedz sam, obiadem podziel się z przyjacielem, a kolację oddaj wrogowi. Śniadanie jest bowiem najważniejszym posiłkiem w ciągu dnia. Poranny posiłek powinien mieć odpowiednie proporcje białek, węglowodanów, witamin i składników mineralnych. Bez niego gorzej radzimy sobie w pracy, jesteśmy mniej skoncentrowani, zmęczeni i bardziej podatni na sytuacje stresowe. Dzieci w szkole dostają gorsze oceny i są zdecydowanie bardziej ospałe. Już po kilku dniach z regularnym śniadaniem zobaczymy jak korzystnie wpływa na nasz organizm i jaki to olbrzymi zastrzyk energii na cały dzień.