Tak dla Zdrowia logo

Aktualności

Niedożywieni pacjenci

Na żywienie w polskich szpitalach nie wydaje się więcej niż 2 proc. wszystkich wydatków. To dlatego często jest  niesmaczne. Posiłki mają odpowiednią wartość kaloryczną, a nieodpowiednią wartość odżywczą. Z raportu przedstawionego przez portal RynekZdrowia.pl wynika, że co trzeci pacjent przyjmowany do szpitala jest niedożywiony, a niemal 70 proc. chorych, opuszcza go w stanie niedożywienia.

Wielu pacjentów chudnie w wyniku diety, związanej z terapią, ale także wielu rozpoczynających leczenie w dobrym stanie ogólnym, kończy je z niedożywieniem, spowodowanym właśnie niesmaczną szpitalną dietą. Czy szpitalom przydałaby się Kuchenna Rewolucja?

 
Podziel się na Facebooku

Reklama
Partnerzy
panoramic_art_366x96.jpg
Wyszukaj artykuł