Jedz i pracuj … Karolina i Maciej Szaciłło
Jedzenie powinno sprzyjać naszemu zdrowiu. Nie może być tylko koniecznością, ani sprowadzać się tylko do przyjemności. Autorzy uczą w książce przyrządzać pyszne potrawy, w rozsądnym czasie i budżecie, a co więcej - łatwe do zabrania na wynos. Jedz i pracuj... to seria książek przeznaczonych dla wszystkich, którzy cały dzień lub jego dużą część spędzają poza domem.
Dla osób wydających sporą część budżetu na jedzenie, które im nie służy i nie zawsze smakuje. Dla tych, którym brakuje czasu na gotowanie, a obiad najczęściej jadają w stołówkach, restauracjach lub barach szybkiej obsługi. Dla wszystkich, którzy chcieliby zadbać o zdrowie i nauczyć się przygotowywania prostych oraz pełnowartościowych posiłków. Nieważne czy mieszkają sami, czy dbają o codziennie wyżywienie kilkuosobowej rodziny.
W książkach znajdziesz:
- całodzienne menu - przepisy na śniadanie, lunch, przekąskę i kolację
- proste, zdrowe, odpowiednio zbilansowane, szybkie w przygotowaniu tygodniowe menu do pracy (jesienno-zimowe oraz wiosenno-letnie) inspirowane smakami światowych kuchni
- listy zakupów
Karolina Szaciłło jest specjalistką od zdrowego trybu życia. Prowadzi wraz z mężem, Maciejem, warsztaty oraz szkolenia z zakresu medytacji i zdrowego odżywiania. Współautorka poradników dietetycznych koncentrujących się na zdrowym, oczyszczającym organizm jedzeniu. Książka Karolina na detoksie stała się bestsellerem. Maciej Szaciłło jest popularnym ekspertem od zdrowego żywienia oraz ekologicznego typu życia. Od lat gotuje w programie "Dzień Dobry TVN". Współautor licznych publikacji poświęconych zdrowiu i oczyszczaniu organizmu - m.in. książek Przemytnicy marchewki groszku i soczewicy, Przemytnicy na wakacjach (z Moniką Mrozowską), Karolina na detoksie, Karolina odNowa (z Karoliną Szaciłło).